We gaan onze eigen ervaringen delen
Ervaring is de basis van al het leren. Dit uitgangspunt, vrij naar Einstein en goed te onderbouwen vanuit de neurologie, werkt door in alles wat wij doen bij Stichting Education Warehouse.
Sinds 2018 werken we met een heel diverse groep jongeren (onze eddies en teddies, waarover later meer) aan slimme, open oplossingen voor teams van kinderopvang- en onderwijsorganisaties. We maken hun werk makkelijker, leuker en beter door ze op het juiste moment bij de juiste inspiratie, informatie en collega’s uit te laten komen.
Onze werkwijze en technologie staan niet op zichzelf. We maken deel uit van het ecosysteem van platforms en informatiebronnen rondom de educatiesector. We werken dus samen met allerlei andere organisaties uit de publieke en private sector. We vinden elkaar in de missie om de best mogelijke ondersteuning te bieden aan de teams die dagelijks werken aan de groei van de kinderen en jongeren in onze samenleving.
Wat voegen we toe?
Nieuwe, open (technische) oplossingen en heel veel aandacht om te zien en te horen wat er gebeurt en wat nodig is. Er gebeurt zoveel. Er wordt zoveel gezegd. Alle inspiratie en informatie die nodig is om de educatiesector continu verder te ontwikkelen is er al. Verspreid over het internet en bij allerlei bijeenkomsten inventariseren we dagelijks honderden praktijkervaringen en behoeften van educatieteams.
Het ligt al klaar in discussies op LinkedIn en facebook, in duizenden blogs, in schoolplannen, in nieuwsbrieven, in video’s en clips, in krantenartikelen, in onderzoeksrapporten en in kamerbrieven. Daar waar mensen, al dan niet bewust, ervaringen en behoeften uitwisselen, vangen wij ze op en structureren we ze zo dat ze kunnen worden gebruikt om anderen te inspireren en informeren, maar ook om onderzoek te doen, beleid te toetsen en ontwikkelen en impact inzichtelijk te maken.
Hoe doen we dat?
Als leerwerkbedrijf betrekken we jongeren van 14 tot 30 jaar in de vorm van praktijkopdrachten, stages en bijbanen. Met tijd, aandacht en slimme technologie verzamelen en verwerken zij allerlei informatiebronnen, zodat deze beschikbaar zijn en blijven voor diverse toepassingen. Die we samen met partners bouwen in opdracht of op eigen initiatief. We werken aan overzichten en technische oplossingen, zoals te zien op Gelijkekansenindeklas.nl, wehebbenhetoverleermiddelen.nl en OnderwijsindeLeidseregio.nl, maar werken net zo lief een praatplaten en stroomschema’s. Onze kracht ligt in de diversiteit, nieuwsgierigheid en energie van het team. De een zit nog op school, de ander juist (even) niet. De een bouwde als achtjarige al IT oplossingen, de ander volgt de master onderwijskunde en leert tijdens de stage ‘per ongeluk’ algoritmes opstellen.
Samen helpen we educatieteams om te ontwikkelen op basis van ervaring. Terwijl we dat doen ervaren en leren we zelf oneindig veel. Na ruim vijf jaar is het hoog tijd om naast onze producten ook onze verhalen open te gaan delen. De komende maanden delen we daarom iedere maand een verhaal over een van onze projecten en een verhaal over ons team!
Op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn!